Първият министър  на Шотландия Хумза Юсаф подаде оставка днес след

...
Първият министър  на Шотландия Хумза Юсаф подаде оставка днес след
Коментари Харесай

Премиерът на Шотландия подаде оставка

Първият министър  на Шотландия Хумза Юсаф подаде оставка през днешния ден след пропадането на съглашението му за коалиция със Зелената партия на страната. Лидерът на Шотландската национална партия (SNP) Юсаф беше изправен пред избор на съмнение, защото не се очакваше да оцелее, откакто скапе съглашението със Зелената партия предходната седмица, заяви

 „ При прекратяването на съглашението с Bute House по метода, по който го направих, аз явно подцених равнището на болежка и разстройство, което предизвиках на сътрудниците от Green. За да може едно държавно управление на малцинството да ръководи дейно и ефикасно, доверието в работата с опозицията е явно фундаментално “, сподели той на конференция в понеделник. Той сподели, че е „ заключил, че възобновяване на връзките сред политическото разделяне може да бъде направено единствено с някой различен отпред “. Юсаф сподели, че е изискал от SNP да организира конкурс за водачество допустимо най-скоро и ще остане на поста до назначението на нов водач.

Решението му да приключи формалното партньорство на SNP със Зелените с вярата, че SNP ще ръководи като държавно управление на малцинството с тяхната поддръжка по някои въпроси, беше мощно подложено на критика от членовете на Зелената партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР